TOCCATA-virtuaaliurut ovat helppokäyttöiset

Käytettävyys ja luotettavuus ovat olleet ja ovat edelleen useimpien virtuaaliurkujen heikkouksia. Virtuaaliurkujen hienot ominaisuudet, kuten oman soiton nauhoitus, transponointi, kaiun säätö tai urkujen vaihto ovat usein monen mutkan takana.

TOCCATA-virtuaaliurkujen viimeistelty käyttöliittymä on suunniteltu soittajien toiveiden pohjalta juuri sellaiseksi, että sinä voit keskittyä soittamiseen ja ominaisuuksien tehokkaaseen käyttöön, vaikka et osaisi käyttää lainkaan tietokonetta.

Urkujen valinta

 

TOCCATA-virtuaaliuruissa sopivan urkusamplen valinta on erityisen helppoa. Kattavat perustiedot urkujen historiasta ja ominaisuuksista auttavat sinua valitsemaan juuri tarpeisiisi sopivan urkusamplen. Kaikki virtuaaliurkumallimme sisältävät vakiona sopivia sampleja eri musiikkityyleille, joten päästäksesi nauttimaan monipuolisesta soittokokemuksesta sinun ei välttämättä tarvitse maksaa erikseen lisäsampleista. Toki sekin on tietenkin mahdollista! Kauttamme saat halutessasi sampleja yli 150 urun valikoimasta, soittovalmiiksi asennettuna.

Äänikerrat

Äänikerrat voit kytkeä kahdelta 7″ kosketusnäytöltä. Kosketus on herkkä ja tarkka. Kapasitiivinen kosketusnäyttö mahdollistaa useamman äänikerran kytkemisen päälle tai pois esimerkiksi nopealla pyyhkäisyllä. Äänikerrat on lajiteltu selkeästi äänenkorkeuden ja pillityypin mukaan. Kieliäänikerrat on meritty punaisella ja huiluäänikerrat mustalla. Kosketusnäytön lisäksi sinulla on käytössä 10 ohjelmoitavaa muistipaikkapainiketta, joissa on LED-valo ja lisävarusteena saat lisäksi jalkakytkimiä eli toe pistoneita. 

Oman soiton nauhoitus ja toisto

Virtuaaliurkutekniikan ansiosta voit nauhoittaa soittoasi ilman ympäristön taustamelua. TOCCATA-virtuaaliuruista voit nauhoittaa omaa soittoasi suoraan muistitikulle. Laitat vain muistitikun kiinni urkujen etupaneelissa olevaan USB-porttiin ja painat käyttöliittymän Nauhoitus/toisto-välilehdeltä haluamaasi nauhoitus painiketta (AUDIO tai MIDI). Sinun ei tarvitse siirtää nauhoitustasi erikseen tietokoneelta tikulle, sillä se tallentuu sinne automaattisesti. Nauhoitukseen sopiva muistitikku sisältyy urkujen hintaan.

”Tämän helpommaksi ei oman soiton taltiointia voi tehdä”

 

MIDI-nauhoitus

MIDI-nauhoitus on erittäin monipuolinen työkalu oman soiton taltiointiin. MIDI-tiedoston voit toistaa suoraan TOCCATA virtuaaliuruilla. MIDI-tiedosto tallentaa ainoastaan ne painallukset ja säädöt, jotka nauhoituksen aikana olet tehnyt. Tämä tarkoittaa sitä, että kun toistat MIDI-tiedoston, voit valita siihen uudelleen haluamasi rekisteröinnin tai toistaa sen vaikka eri samplella. Voit myös soittaa MIDI-tiedoston päälle uutta musiikkia, jolloin voit harjoitella esimerkiksi soolosoittimelle säestystä. MIDI-nauhoitus on yksinkertainen, mutta monikäyttöinen työkalu soittosi tallentamiseen ja musiikin tekemiseen. Tallennetun MIDI-tiedoston voit nauhoittaa TOCCATA-virtuaaliuruilla äänitiedostoksi parilla napin painalluksella

AUDIO-nauhoitus

AUDIO-nauhoituksella saat tallennettua uruista korkealaatuisen äänitiedoston (.wav) suoraan USB-tikulle. Koska nauhoitus tapahtuu suoraan urkusovelluksesta, voit nauhoittaa soittoa esimerkiksi kuulokkeilla vaikka meluisassa ympäristössä. Ympäristön äänet, kolina, taustamelu ym. eivät tallennu nauhoitukselle. Voit toistaa nauhoituksen suoraan muistitikulta esimerkiksi tietokoneeltasi tai puhelimeltasi. Kaupan päällisiksi tulevalle tyylikkäälle muistitikulle mahtuu soittoasi jopa 5 tuntia.

Äänenvoimakkuus ja kaiun säätö

Uruissamme on AINUTLAATUINEN kaiun säätö. Voit säätää kaikua helposti Ääni-välilehdeltä liukusäätimellä käyttötarkoitukseen sopivaksi. Jos nauhoitat soittoa esimerkiksi etänä laulavan ystävän laulua varten, voit säätää kaiun vastaamaan sen tilan kaikua, jossa lauletaan. Jos urkuja käytetään kirkossa, jossa on pitkä jälkikaiku, voidaan tilan oikeaa jälkikaikua hyödyntää autenttisesti ja poistaa kaiku ohjelmallisesti kokonaan. Jos käytät urkua, joka on äänitetty käyttäen useampaa kanavaa, voit säätää helposti jokaisen kanavan ääntä erikseen.

 

Transponointi ja viritys

Transponointia ja viritystä voit säätää Viritys-välilehdeltä. Voit transponoida yhden sävelaskeleen kerrallaan tai hienosäätää urkujen viritystä jopa sävelaskeleen sadasosan tarkkuudella. Tämä on erinomainen ominaisuus, kun haluat säestää yhdessä esimerkiksi pianon kanssa. Kymmenistä viritysjärjestelmistä voit tarvittaessa valita juuri soittamallesi kappaleelle tarkoitetun viritysjärjestelmän.

 

Metronomi

Monipuolisella metronomilla voit säätää tahdit juuri soittoosi sopivaksi. Metronomin äänenvoimakkuuden säädön voi tehdä helposti liukukytkimellä kosketusnäytöltä. Metronomin ääni ei tule mukaan nauhoituksiin, joten voit nauhoittaa omaa soittoasi myös sen kanssa.

Haluatko tulla tutustumaan tarkemmin?